Informatie

Tourclub Limmen is een wielerclub die is ontstaan rond 1970. In die periode werd in een kroeg, na grootspraak en een aantal consumpties, besloten dat de krachten van de daar aanwezigen maar eens gemeten moesten worden. De lat werd direct hoog gelegd en de afspraak werd gemaakt dat ze de ronde om het IJsselmeer af moesten leggen. Aangezien een echte Noord-Hollander zijn afspraken altijd na komt was een heroïsche strijd het gevolg. Ondanks de zware tocht was het wielervirus in het bloed doordrongen en beklommen de heren regelmatig hun stalen ros om vervolgens wat kilometers onder de wielen door te laten gaan.

Nu een paar decennia later is de club groter gegroeid tot ruim 250 leden en hebben we als doelstelling om het recreatief fietsen in de regio te bevorderen. Dit doen we door iedere zondag in 3 groepen een ronde te fietsen van ca. 75km. Groep 1 gaat voor een hoger tempo (gemiddelde 35km/uur), groep 2 rijdt gemiddeld 31-32km/uur en groep 3 rijdt gemiddeld 28-29km/uur en zo bereiken we dat iedereen zich aan kan sluiten bij een groep waarbij hij of zij zich lekker voelt.

Naast het fietsen op zondag wordt er 1 keer per maand een langere tocht georganiseerd. Deze afstand ligt meestal tussen de 120 en 175 kilometer en wordt op een rustig tempo afgelegd.

Wielrennen is vaak een individualistische sport. Het rijden in een groep maakt het echter zoveel leuker. Op welk niveau je ook fiets, je zult altijd zien dat er een sportieve strijd wordt aangegaan. Tijdens de koffiestops komen de wildste verhalen naar boven en voelt de ene zich nog sterker dan de ander. Dat ze bij wijs van spreken kort daarvoor zijn ingehaald door een jonge moeder met 2 kinderzitjes en 2 zadeltassen op haar fiets, dat doet er niet toe.

Belangrijkste regels die we willen blijven handhaven is dat we op elkaars veiligheid en die van de overige verkeersdeelnemers letten, dat we er geen wedstrijd van maken, dat we samen uit en thuis komen en dat we aan het einde van de rit kunnen zeggen dat we er van genoten hebben.

Tourclub Limmen is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Alkmaar onder nummer 37100952 als vereniging met volledige handelingsbevoegdheid.

Adresgegevens secretariaat Schippersweide 6, 1902 SN  Castricum e-mail: secretariaat@tourclublimmen.nl

Het lidmaatschap bedraagt 10 Euro per jaar. Deze wordt na machtiging automatisch van de rekening afgeschreven. Aanmelden kan door een email te sturen naar het secretariaat.