Nieuwsbrief Augustus 2015

Beste Tourclubleden,

Het nakomen van de tekens en gedragscodes onder leiding van de wegkapiteins gaat steeds  beter. Voor enkelen is het nog even wennen maar ieder begrijpt wel dat het gaat om de veiligheid van onze leden en andere weggebruikers.

Voor zondag 2 augustus 2015 is er door Fred en Jolanda de Klerk een geheel nieuwe maandrit naar het Groene Hart in Zuid Holland uitgezet. Het betreft een rit van 180 km.

Zoals gewoonlijk vertrekken we weer om 08.00 uur  bij De burgerij te Limmen.

  • De route gaat via de pont van Velsen-Noord naar Haarlem – Cruquius – langs de Ringvaart naar Rijpwetering. (geboorteplaats van Joop Zoetemelk).
    Daar hebben we dan de eerste stop op 60 km.
  • We volgen de zuidkant van het Braassemermeer richting Rijnsaterwoude.
  • Vandaar naar het zuiden, langs Alphen a/d Rijn naar het zuidelijkste punt van de route Zwammerdam.
  • Vervolgens in noordelijke richting langs de riviertjes De Mije en de Kromme Mijdracht en komen dan in Leimuiden aan op de ringvaart. Hier is de tweede stop op 130 km.
  • Hierna via de oude linieweg naar  Vijfhuizen, Spaarndam en pont IJmuiden weer naar Limmen.

DE ROUTE IS UITGEZET VOOR DE KILOMETERVRETERS ONDER ONS, EN ER WORDT DAN OOK, GEZIEN DE AFSTAND, MET GEPASTE SNELHEID GEREDEN.

*VOOR DEGENEN DIE DE ROUTE VAN 180 KM TE LANG VINDEN, IS DE ROUTE MAKKELIJK IN TE KORTEN TOT 130 KM.  BIJ RIJNSATERWOUDE SPLITST DE ROUTE ZICH DAN IN NOORDELIJKE RICHTING RICHTING LEIMUIDEN EN PIKT DAAR DE ROUTE WEER OP. DEZE KORTE VARIANT MIST WEL HET MOOISTE GEDEELTE VAN DE ROUTE.

(voor beide routes is er een wegkapitein)

= De leden die de routes op hun gps willen, kunnen contact opnemen met fred.jolanda@online.nl