Bericht voorzitter

Beste leden van Tourclub Limmen,

 

Hopelijk gaat het binnenkort echt zomeren en kunnen de arm- en beenstukken voor langere tijd in de kast.  Intussen genieten we in clubverband wel van onze wekelijkse ritten op zondag en van de maandrit. Wel kregen we als bestuur enkele signalen die het waard zijn om met jullie te delen. Die signalen betreffen het niet altijd naleven van verkeers- en gedragsregels. Het is een herhaling van zetten maar toch willen we het nogmaals onderstrepen:  bij de ritten in clubverband (en vanzelfsprekend ook daarbuiten) houden we ons aan de geldende verkeersregels. En we spreken elkaar aan als mede-fietsers zich niet naar die regels gedragen.  Die onderlinge feedback is en blijft heel belangrijk. In de reguliere zondagsritten moet het voor elk lid mogelijk zijn om een voor hem of haar passend tempo – snel of minder snel – te vinden.  En snelheid mag geen afbreuk doen aan veiligheid.

Zeker ook in een wat langer peloton (maximaal 14 rijders is de regel)  blijft het belangrijk om rekening te houden met achterste rijders. En voor de voorste rijders dus om te anticiperen op verkeerssituaties die het peloton kunnen verstoren.  Dat de afspraken groep 1 tot en met 4 betreffen mag duidelijk zijn, we zijn immers allemaal lid van een Tourclub die veiligheid en samenwerking hoog in het vaandel heeft. Blijf elkaar dus aanspreken als je situaties tegenkomt die niet prettig voelen en afbreuk doen aan je fietsplezier.  En als je er samen niet uitkomt willen wij als bestuur natuurlijk graag het gesprek faciliteren.

 

Henk Steen, voorzitter