Full of Life trainingsprogramma

Full of Life trainingsprogramma

Onderdeel van het sponsor afspraken met Full of Life is een afspraak over fiets specifieke trainingen. Helaas door corona zijn deze trainingen uitgesteld. Gelukkig we u meedelen dat de volgende training start over  2 weken.

Trainingsoverzicht:

  1. Eerste training zaterdag 16-april-2022
  2. Tweede training zaterdag 14-mei-2022
  3. Derde training zaterdag 11-juni-2022
  4. Vierde training zaterdag 09-juli-2022

De training start bij Full of Life in Castricum om 14:00 uur.

Gaarne aanmelden voor 12-04-2022 via een  mail naar info@tourclublimmen.nl.

In principe zijn er 2 mogelijkheden:

Mogelijkheid 1: voor huidige/nieuwe leden van Full of Life
Voor deze leden bieden wij  persoonlijke begeleiding op maat aan. Wij zullen maandelijks met de leden van TC Limmen een ‘’Small Group Training’’ afwerken. Tijdens deze training bespreken we het (sport specifieke) schema waar de leden zichzelf 4 weken lang aan houden. We bespreken uitvoerig de nieuwe oefeningen door en zullen dieper op de materie ingaan. Als er tussentijds vragen zijn kunnen de leden altijd bij hun Personal Coach terecht.

  • Aanschaf lidmaatschap Full of Life vereist.
  • Begeleiding verdeeld over 3 (fiets) seizoenen verdeeld over 3 jaar:
    April – Mei – Juni   -Juli
  • Maandelijks Small Group Training (in vestiging Castricum).
  • Sport specifieke begeleiding.
  • Didactische opbouw in trainingsschema.

Mogelijkheid 2: voor TCL leden welke willen trainen bij een andere sportschool

Voor deze leden blijft het aanbod beperkt tot de maandelijkse ‘small group training’. Tijdens deze training bespreken we het (sport specifieke) schema waar de leden zichzelf 4 weken lang aan houden.  Verder is er geen begeleiding/persoonlijk contact met de trainer.

Waarom krachttraining zo belangrijk is voor duursporters:
Uit vele onderzoeken is gebleken dat ‘’sport specifieke krachttraining’’ de duurprestatie zal verbeteren. Zomaar op een krachttoestel stappen en daar een paar herhalingen op maken zal geen enkele nut hebben in het verbeteren van je fiets prestaties. Het is van groots belang dat we de oefeningen vertalen naar de bewegingen die we maken tijdens het fietsen. We zullen dan ook een combinatie moeten maken tussen de vaste krachttoestellen en losse oefeningen.
Denk hierbij aan: Leg press, leg curl/extension, ab/adductor, squats, lunges en core stability oefeningen. De focus tijdens deze oefeningen ligt voornamelijk op het verbeteren van de spierconditie (uithoudingsvermogen van de spier) en niet op de maximale of explosieve kracht van de spier.

Cardio training:

Cardiotraining is een programma dat zowel individueel als in groepsverband gedaan kan worden. Bij cardiotraining wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde trainingsapparatuur, zoals loopband, step/stair, fiets, crosstrainers en roei-ergometers. Tijdens cardiotraining ligt het accent op het verbeteren van de hart- en longfunctie.

Kracht training:

Krachttraining is een trainingsvorm dat zowel individueel als in groepsverband kan worden uitgevoerd met gebruik van krachttraining apparatuur. Krachttraining is een ander woord voor spiertraining. Alleen door spieren te trainen, behouden wij onze spiermassa en kracht. Er zijn verschillende varianten in krachttraining methodes. Training gericht op krachtuithoudingsvermogen, op maximale kracht en op explosieve kracht.

Spinninglessen:

Velen van u heeft vast wel eens van spinning gehoord of er een keer aan meegedaan. Spinning is een pittige training speciaal gericht op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Vanwege de focus op uithoudingsvermogen zorgt het voor een goede bloedsomloop, versterking van het hart en soepele spieren. Spinning wordt over het algemeen als zwaar ervaren, maar uiteindelijk bepaal je zelf het tempo en de weerstand. Wanneer je een keer niet mee kunt met een versnelling, blijf je gewoon op je eigen tempo verder fietsen. Dit geeft de gelegenheid om op je eigen niveau te beginnen en deze met de tijd te laten groeien.