Maandrit Mei 2016 en nieuws

Maandrit ‘Penningsveer’
Afgelopen zaterdag 16 april hebben velen van ons de Ronde van Noord Holland weer gereden. Weinig regen en veel wind en daardoor toch een pittige Ronde.
Wel genoeg kilometers gemaakt om uit te kijken naar de rit op de 1ste zondag van de maand mei 2016.
Het betreft weer een route die met een recreatieve snelheid wordt gereden.
Op zondag 1 mei 2016 starten wij zoals gebruikelijk om 08.00 uur voor een iets langere rit vanaf de Burgerij.

De route:

 • We rijden via de sluizen van IJmuiden naar IJmuiden slag.
 • Vervolgens richting Santpoort naar Bloemendaal.  Het “Kopje ” nemen we ook mee in deze rit. Het is nog vroeg en rustig als we via Aerdenhout naar Vogelenzang rijden.
 • Daarna richting Bennebroek en Vijfhuizen en via Nieuwebrug naar Haarlemmerliede.
 • In Penningsveer staat de koffie klaar omstreeks 10.30 uur. We hebben dan 70 km gereden.
 • Na de koffie fietsen we naar de pont Buitenhuizen.
 • Vervolgens gaat de route dan via Krommenie naar Spijkerboor – Graft – Zuidschermer naar Alkmaar.

We verwachten dan tussen 13.30-14.00 uur terug te zijn bij de Burgerij met 120 km op de teller.

Nieuws bestuur
Afgelopen week hebben we een evaluatie gehad met de wegkapiteins. Er was een grote opkomst en ieder heeft een goede inbreng gehad.

De volgende punten kwamen duidelijk naar voren:

 • Het wordt als zeer positief ervaren en er is meer rust in de groepen. In het begin is het even wennen aan de nieuwe manier van communiceren en al gauw wordt het voor eenieder duidelijk.
 • Naarmate het seizoen volgde zag je de communicatie wat teruglopen. Vooral in het midden van de groep stokt het dan. We zullen vanaf zondag hier weer scherper op gaan sturen.
 • Als er geritst wordt is het de bedoeling dat je achter elkaar blijft rijden. In de praktijk is er een aantal mensen die zicht willen houden en er schuin naast gaan rijden. Dit schept verwarring voor tegenliggers. Blijf dus achter elkaar rijden!
 • Niet alle wegkapiteins dragen de gele band en dit is toch nodig om duidelijkheid te houden. De wegkapiteins zullen hem in het vervolg dragen.
 • Er wordt aangegeven dat de gemiddelde snelheid van een groep bv 32 km/h is. Dit houdt niet in dat er een constante snelheid gereden wordt van 32 km/h. Het gebeurt dan ook dat er af en toe met snelheden gereden worden van bv 36 à 38 km/h. Dit zullen we voor de start nog eens duidelijk benadrukken.
 • Het is nog even wennen aan de nieuwe groepsindeling. Ga niet boven je macht rijden, want dit bevordert de veiligheid niet. Zoek dus een groep uit waar je goed in kan meekomen.
 • Het gebeurt soms dat er veel wegkapiteins voorin rijden. We zullen dit beter gaan verdelen over de groep of een goede afspraak maken met de achterste rijder.

We zijn zeer tevreden over hoe de enquête wordt ingevuld. Er zijn al 35 leden die hem ingevuld hebben. Voor degenen die hem nog niet ingevuld hebben neem even 10 minuten de tijd. Op deze manier krijgen we goed inzicht in het verleden en wat er speelt op veiligheidsgebied. Hier kunnen we weer verder op bouwen.

Heb je nog geen tourclub tenue of wil je nog een extra broek of shirt? Neem even contact op met Leo Vermeulen er is nog genoeg op voorraad!

 

 

Fietsen in de duinen

Veel recreanten uit de omgeving en ver daar buiten maken gebruik van ons duingebied. Op alle mogelijke manieren kunnen zij genieten van verschillende faciliteiten die er aanwezig zijn. Van speelvelden, banken, picknicktafels, wandelroutes en fietspaden. Iets meer dan vier miljoen bezoekers per jaar mogen wij verwelkomen. Dit moet dan wel in goede banen geleid worden. Zoneren van ons toch wel kwetsbare gebied is dan ook een must. Er zijn delen voor wandelaars, natuurgenieters, voetballers, fietsers, langeafstand wandelaars, hardlopers en nog veel meer. “Fietsen in de duinen” verder lezen