Maandrit Marken 4 juli 2021

Start om 08.00 voor een rondje Marken.

We vertrekken richting Wormerveer.
Via de Engewormer richting Oostzaan.
Vervolgens naar Landsmeer.
In Amsterdam steken we het Noordhollandsch Kanaal over.
Door Waterland richting Marken.
Koffiestop na 55 km. bij Land en Zeezicht. Uitzicht op de Gouwzee.
Terug via Broek in Waterland/Ilpendam/Purmerend/Alkmaar naar Limmen.
Na 120 km. zijn we rond 13.30 uur terug in Limmen.
{mogelijkheid om bij Spijkerboor linksaf te slaan dan is het 5 km. korter}.

Met vriendelijke groet,

De tourcommissie

Zondagrit groep 2

Zondag 27 augustus was een zeer fraaie zondag morgen. Groep twee van de Tourclub Limmen ging om 08:45 van start met 20 personen en een gastrijder voor een rit naar Kolhorn. Alle 21 leden reden in het Tourclub tenue. Wat een fraai gezicht opleverde op polderwegen in Noord Holland.

P1040058

P1040073

ZONdagmorgen op stap met groep 2

Zondagmorgen kwart voor negen vertrok groep 2 met 24 personen voor een rit door de kop van Noord-Holland. Het was genieten op deze zonovergoten dag in april. Na  een koffiestop in Kolhorn bij t’ Anker werd er via een extra lus naar Wieringerwaard gereden. Om daarna met lichte wind tegen via Schoorldam en Alkmaar terug richting Limmen. Er werd in een mooi strak tempo gereden 100Km met een gem snelheid van 32 p/u.

P1030742

P1030735

Nieuwsbrief Augustus 2015

Beste Tourclubleden,

Het nakomen van de tekens en gedragscodes onder leiding van de wegkapiteins gaat steeds  beter. Voor enkelen is het nog even wennen maar ieder begrijpt wel dat het gaat om de veiligheid van onze leden en andere weggebruikers.

Voor zondag 2 augustus 2015 is er door Fred en Jolanda de Klerk een geheel nieuwe maandrit naar het Groene Hart in Zuid Holland uitgezet. Het betreft een rit van 180 km.

Zoals gewoonlijk vertrekken we weer om 08.00 uur  bij De burgerij te Limmen.

  • De route gaat via de pont van Velsen-Noord naar Haarlem – Cruquius – langs de Ringvaart naar Rijpwetering. (geboorteplaats van Joop Zoetemelk).
    Daar hebben we dan de eerste stop op 60 km.
  • We volgen de zuidkant van het Braassemermeer richting Rijnsaterwoude.
  • Vandaar naar het zuiden, langs Alphen a/d Rijn naar het zuidelijkste punt van de route Zwammerdam.
  • Vervolgens in noordelijke richting langs de riviertjes De Mije en de Kromme Mijdracht en komen dan in Leimuiden aan op de ringvaart. Hier is de tweede stop op 130 km.
  • Hierna via de oude linieweg naar  Vijfhuizen, Spaarndam en pont IJmuiden weer naar Limmen.

DE ROUTE IS UITGEZET VOOR DE KILOMETERVRETERS ONDER ONS, EN ER WORDT DAN OOK, GEZIEN DE AFSTAND, MET GEPASTE SNELHEID GEREDEN.

*VOOR DEGENEN DIE DE ROUTE VAN 180 KM TE LANG VINDEN, IS DE ROUTE MAKKELIJK IN TE KORTEN TOT 130 KM.  BIJ RIJNSATERWOUDE SPLITST DE ROUTE ZICH DAN IN NOORDELIJKE RICHTING RICHTING LEIMUIDEN EN PIKT DAAR DE ROUTE WEER OP. DEZE KORTE VARIANT MIST WEL HET MOOISTE GEDEELTE VAN DE ROUTE.

(voor beide routes is er een wegkapitein)

= De leden die de routes op hun gps willen, kunnen contact opnemen met fred.jolanda@online.nl

Maandrit voor 4 augustus uitgezet.

Vandaag, 21 juli, is onder leiding van Leo Vermeulen door de tourcommissie van de TCL de maandrit van 4 augustus uitgezet. Deze maandrit is opgezet door Fred en Jolande de Klerk.

Het belooft een mooie rit voor de kilometervreters van onze vereniging te worden van maar liefst 185 kilometer. De rit gaat via de Zaanstreek, Amsterdam Noord naar Muiden (1e koffiestop, Ome Ko Muiden). Richting de Utrechtse Heuvelrug langs de Vecht naar Baambrugge (2e koffiestop en mogelijkheid voor een broodje of pannenkoeken bij Café Restaurant De Punt). De terugeis loopt via Amsterdam centrum, pontje Buitenhuizen, Assendelft terug naar Limmen. De leden die vandaag de rit voorreden hebben deze als zeer mooi en gevarieerd ervaren! De snelheid zal worden aangepast aan de groep deelnemers op 4 augustus.

 

5-8-2013