Maandrit Den Oever 2019

Beste leden, we hebben op jullie gewacht
Minuten verstreken, we wachtten nog even
De redenen werden overdacht
Te lang, te snel, concurrentie als gegeven

Een rit die ons veel heeft gebracht
Acht mannen, drie vrouwen, een samen beleven
Van zon en wind, het verdelen van de kracht
Samenwerking, bij elkaar gebleven

Kolhorn, Wieringen eiland van weleer
De wind in de rug langs het Amstelmeer
Genieten nu, straks het evalueren…

Drie zondagen naar hartenlust presteren
Eén maandrit voor de gezamenlijke sfeer
Volgende maand staan we er weer!

Henk Steen, Castricum, 1 september 2019

Oeganda fietssafari 2019, reisverslag van Jan Veldt

Het schaatsseizoen was nog niet voorbij maar de m.t.b werd alweer gepakt voor een avontuur in Oeganda. Met nog 4NH. fietsers namen we het vliegtuig naar Entebbe. Daar wachtte een bus met chauffeur en gids om met ons een mooi tocht te maken.

De eerste dag fietste we in de omgeving van Luzera waar we een school bezochte die Ton en Lia Apeldoorn al jaren sponsord en met vrijwilligers heeft opgebouwd. Hier schonken we spullen oa. Schriften, pennen, brillen, laptop etc. Rijdend door de krottenwijken en stoffige wegen genoten we van het enthousiasme van de lokale bevolking. Opeens hield de weg op en per kloetboot gingen we verder door een moeras. We fietste weer verder en weer per boot over het Victoriameer naar een visafslag. Vergezeld door Mariboes (grote aaseters) zaten we aan de gebakken vis en daarna weer op de fiets.

De volgende dag fietsen door de Hoofdstad Kampala (een verkeerschaos).We bezochten daar de Kampala Cycling Club en een Moskee waar we ook de 200 m. hoge minaret beklommen. Na een lange avontuurlijke autorit zaten we in het Murchison N.P. Hier maakte we een mooie safari o.a leeuwen, olifanten, buffels etc. Daarna een boottocht over de Nijl waar krokodillen nijlpaarden en bijzondere vogels geen uitzondering zijn. Op het verste punt van de tocht was een mooie waterval die opgesiert werd met een regenboog. Na deze superdag was het weer fietsen. Onderweg zagen we een groep voetballen met een bal van bananenblad en plastic. We schopte onze meegenomen bal het veld in en ze waren door het dollen heen (wij ook). Na weer een mooie autorit arriveerden we in Fort Portal. Hier hadden we een wandeling met gids door het bos waar diverse apen en vogels leven. Bij de lokale mensen kregen we een demonstratie bananensap-bier en drank maken en ook koffie van branden tot proeven. En we maakte kennis met de medicijnman die in een leme hutje met papyrus dak zat. In de namiddag nog een stukje fietsen en daar stonden we oog in oog met een olifant.

Nog een paar keer zijn we met de auto naar andere locaties gereden. We hebben diverse scholen bezocht en weeshuizen waar we welkom waren. We lieten altijd wat spullen of een donatie achter dat erg gewaardeerd werd. Er werd gezongen voor ons en zelfs een keer gebeden. Met een vogelaar zijn we ook op stap geweest, Oeganda is een vogelrijk land van klein en groot in vele kleuren. De trip naar onze laatste locatie was 270 km, waarvan we het laatste stuk gingen fietsen (omkleden langs de weg). Dit was een heel slechte weg maar een mooie omgeving. We reden tussen de zebrapaarden en de impalas. Via een pad volgde we een kudde koeien met grote horens. Het was wel lang klauteren met onze fietsen, maar met deze alternatieve route kwamen we toch bij de weg van het hotel Eagles Nest. En weer een verrassende helling, dit was meer dan 25% dus weer lopen. Van onze slaapplek(een tent onder een afdak) had je mooi uitzicht op het wildpark.

De volgende dag 75 km. gefietst en af en toe mekaar gek maken naar de top die altijd verder leek. Ook deze dag veel wild gezien. Op de laatste fietsdag eerst een wandeling gemaakt met gids hij vertelde over de bananenteeld en diverse andere gewassen. We kregen in een hut een demonstratie melk pasteuriceren doormiddel van rook en als eindresultaat moest het vaatje 3uur lang handmatig worden geschut. Op het eind van de dag nog een laatste ritje maken met als slot een poging wagen op de klim naar het hotel. In het laagste verzet en zorgen dat het voorwiel op het pad bleef is het me gelukt.

De laatste dag een autorit naar het vliegveld bij Entebbe. Onderweg een pauze bij de Evenaar (een aparte beleving). Links en rechts van de gele lijn op de weg het draaikolkexperiment uitgevoerd. In Entbbe afscheid genomen van gids Dennis-chauffeur Mozes en schooldirecteur David tijdens het afscheidsdiner. En die zelfde avond vlogen we naar Schiphol met weer een ervaring rijker. Dank aan TON TRAVEL UGANDA.

Deelnemers Rob Hoogeveen-Kees Zwirs-Leo Pennings-Huib Schong en

Jan Veldt

Verslag maandrit Penningsveer 2019

De kerk in Limmen tegen achten
Een peloton gekleed naar wintertijd
Alles kunnen we vandaag verwachten
Regen en harde wind worden werkelijkheid

Bevrijdingsdag, we volbrachten
Een maandrit in saamhorigheid
En een mooi verdelen van de krachten
Voldaan gevoel, de elementen ten spijt

IJmuiden, het Kopje van Bloemendaal
Op eigen tempo het beklimmen
De warmte van de eerste zonnestraal…

Vandaag gaat niemand aan de haal
Steeds kijken: zijn we er allemaal
Samen uit en thuis in Limmen!

Henk Steen,  Castricum, 5 mei 2019

Sonnet laatste maandrit 2017

Laatste Maandrit 2017

De koffiestop in Medemblik, nog geen idee
Elke maandrit heb ik iets gevonden
Maar deze keer zat het niet echt mee
Een traditie stopt,  toch wel een beetje zonde

Een renner geeft niet op, no way
Er is dan toch de flits, in één seconde
Hier zit alles in, de plaatsnaam is ok
Ultieme metafoor: de Opperdoezer Ronde

Verhaalt van stoempen in zon en regen
De Omring, de boorden van het IJsselmeer
De klei, de glibberige wegen…

De wind gaat hier soms flink te keer
Toch, alles welbeschouwd een zegen
Dus volgend jaar staan we er wéér!

Henk Steen, Castricum, 1 oktober 2017

Zondagrit groep 2

Zondag 27 augustus was een zeer fraaie zondag morgen. Groep twee van de Tourclub Limmen ging om 08:45 van start met 20 personen en een gastrijder voor een rit naar Kolhorn. Alle 21 leden reden in het Tourclub tenue. Wat een fraai gezicht opleverde op polderwegen in Noord Holland.

P1040058

P1040073