Herinnering Kledingactie!

Let op! 

Tot en met zaterdag 15 februari 2020 is het nog mogelijk om kleding te bestellen. Niet vergeten!
Voor de duidelijkheid: de dames fietsbroek krijgt een specifieke dames zeem, verder is deze gelijk aan de heren fietsbroek.

Belangrijke mededeling

Helaas hebben we vastgesteld dat er afgelopen maanden 2 valpartijen hebben plaatsgevonden.

In vergelijking met de voorafgaande jaren is groep 2 beduidend harder gaan rijden. Wij denken dat het niveauverschil tussen de groep 2 fietsers een negatieve invloed heeft op de veiligheid. Daarnaast is het bestuur van mening dat de maximale groepsgrootte van 20 te groot is. We willen graag aansluiten bij de aanbeveling van de NTFU.

Het is belangrijk dat u de groep kiest welke bij u past.
Om deze reden heeft het bestuur besloten de volgende wijziging door te voeren:

  • Groep 2 gaat weer om 8:45 starten (dus niet meer om 8:30). De gewenste gemiddelde snelheid is +/- 32 km/u. Vergelijkbaar met vorig jaar.
  • De snelle rijders uit groep 2 sluiten zich aan bij groep 1 en starten om 8:30.
  • De maximale groepsgrootte bij alle groepen wordt 14. Het gevolg is dat er vaker in 2 groepen gereden gaat worden. Dit komt overeen met de aanbeveling van NTFU.
  • Het splitsen van groepen gaat in goed overleg, maar onder leiding van de wegkapiteins. Ook bij het splitsen wordt rekening gehouden met de gewenste gemiddelde snelheid van de gesplitste groepen.

Bovenstaande wijzigingen gaan per direct in.

Voor de duidelijkheid: alle groepen vertrekken  bij de ‘Heeren van Limmen’ in Limmen.

Bovenstaande wijzigingen worden geëvalueerd bij de komende algemene ledenvergadering in het najaar van dit jaar. In het kader van de actuele veiligheid van de komende ritten willen niet wachten tot de komende algemene ledenvergadering. Vandaar de wijzigingen per direct ingaan.

Bestuur Tourclub Limmen

Promotierit voor nieuwe leden

Fietsen met Tourclub Limmen (TCL) op zondag 28 april a.s.
Gaat u mee?

Fietst u ook wel eens alleen of samen door de polder, duinen of een ander mooi gedeelte van Noord Holland? Hoe fietst u dan? Rustig, pratend of probeert u een wat hoger tempo te rijden? Als u een wat hoger tempo rijdt, komt u dan ook wel eens een groep wielrenners tegen? Wat denkt u dan? Fijn als ze weer zijn gepasseerd, dan rij ik vervolgens weer ‘in de rust’ of denkt u, dat lijkt mij ook wel eens leuk en stoer om samen met andere liefhebbers een rondje te fietsen.

Dan heb ik goed nieuws. Op zondag 28 april start om 9.00 uur in Limmen (vertrekpunt ‘De Heeren van Limmen’) een ‘promotierit’ van circa 60 km organiseren voor alle wielerliefrenners (dames en heren) uit de omgeving. Het doel is kennis maken met racefietsen in een groep. We zorgen voor voldoende begeleiders/wegkapiteins en deze personen gaan u natuurlijk uitleggen, waar u op moet letten tijdens het fietsen.
Veiligheid tijdens het fietsen staat bij ons bovenaan. Wij beoefenen onze sport op de openbare weg. Dat betekent dat wij ons naar andere weggebruikers verantwoordelijk moeten gedragen en natuurlijk ook naar elkaar.

Essentieel is natuurlijk, dat we samen uit en thuis komen, waarbij onderweg de gezelligheid voorop staat! Het enige wat u moet doen is uw racefiets, reservebandje en een valhelm mee te nemen.

Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen van deze ‘promotierit’.Voor alle duidelijkheid: u rijdt voor eigen risico mee aan deze ‘promotierit’.

Aanmelden via het sturen via het sturen van een mail aan: info@tourclublimmen.nl

Jos Liefing overleden

 
 
 
 
Donderdag 4 april is Jos Liefing overleden. Jos was sinds 1992 lid van de tourclub. Hij heeft samen met Kees Kroone de fietszaak Kroone Liefting opgebouwd en was ook sponsor van de club. 
Met Jos erbij was er veel gezelligheid. Hij was ook altijd een van de eersten die bij pech klaarstond om te helpen. Een band wisselen was zo gefikst.
 
We wensen zijn familie veel sterkte.
 
Bestuur tourclub

Startlokatie zondagochtend ritten

Beste Tourclubleden,

Vanaf heden starten groep 2 t/m 4 op zondag niet meer voor de ‘Heren van Limmen’ maar vanaf het kerkplein (tegenover de huidige lokatie).

Dit in verband met de kerkgangers die om 08.45 naar De Heren van Limmen gaan om de heiligemis bij te wonen. Men ondervindt nu enige hinder bij zoveel racefietsers die daar nu staan. 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Tourclub Limmen