TC Limmen ritten afgelast t.g.v. Corona virus

Beste leden,

Als bestuur van Toerclub Limmen volgen wij het onderstaande advies van de overheid op.

Advies aan verenigingen
Het kabinet heeft opgeroepen sociale contacten sterk te verminderen. Wij ondersteunen deze oproep en vragen verenigingen om clubbijeenkomsten zoals ritten, trainingen, vergaderingen en vieringen tot nadere order af te gelasten

Dit houdt in dat tot nader order de reguliere zondagsritten, maandritten en overige activiteiten van onze vereniging komen te vervallen.
De geplande training in samenwerking met Full of Life wordt ook uitgesteld.

Mocht u besluiten om samen met een aantal leden toch in groepsverband te gaan rijden, doet u dit volledig op eigen risico en niet onder de TC Limmen vlag, zodat deze op generlei wijze aansprakelijk kan worden gesteld.

Als vereniging verwachten wij van onze leden dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en de onderstaande richtlijnen in acht nemen:

 •     Fiets alleen
 •     Leeg je neus niet op straat     
 •     Vermijd zware trainingen
 •     Doe geen gekke dingen op de fiets
 •     Zorg goed voor jezelf
 •     Gebruik je verstand

Voor meer info bezoek de website van de knwu:

https://www.knwu.nl/magazine/kan-ik-gezien-het-coronavirus-nog-buiten-fietsen

https://www.knwu.nl/nieuws/gevolgen-coronavirus-voor-de-wielersport

Namens bestuur van Tourclub Limmen.

 

Herinnering Kledingactie!

Let op! 

Tot en met zaterdag 15 februari 2020 is het nog mogelijk om kleding te bestellen. Niet vergeten!
Voor de duidelijkheid: de dames fietsbroek krijgt een specifieke dames zeem, verder is deze gelijk aan de heren fietsbroek.

Aanbod van onze nieuwe sponsor Full of Life

Full of Life trainingsprogramma

In principe zijn er 2 mogeljkheden:

Mogelijkheid 1: voor huidige/nieuwe leden van Full of Life
Voor deze leden bieden wij  persoonlijke begeleiding op maat aan. Wij zullen maandelijks met de leden van TC Limmen een ‘’Small Group Training’’ afwerken. Tijdens deze training bespreken we het (sport specifieke) schema waar de leden zichzelf 4 weken lang aan houden. We bespreken uitvoerig de nieuwe oefeningen door en zullen dieper op de materie ingaan. Als er tussentijds vragen zijn kunnen de leden altijd bij hun Personal Coach terecht.

 • Aanschaf lidmaatschap Full of Life vereist.
 • Begeleiding verdeeld over 3 (fiets) seizoenen verdeeld over 3 jaar:
  Maart – April – Mei – Juni   
 • Maandelijks Small Group Training (in vestiging Castricum).
 • Sport specifieke begeleiding.
 • Didactische opbouw in trainingsschema.

Mogelijkheid 2: voor TCL leden welke willen trainen bij een andere sportschool

Voor deze leden blijft het aanbod beperkt tot de maandelijkse ‘small group training’. Tijdens deze training bespreken we het (sport specifieke) schema waar de leden zichzelf 4 weken lang aan houden.  Verder is er geen begeleiding/persoonlijk contact met de trainer.

Gaarne aanmelden voor 21-02-2020 via de volgende link:  aanmelden

Waarom krachttraining zo belangrijk is voor duursporters:
Uit vele onderzoeken is gebleken dat ‘’sport specifieke krachttraining’’ de duurprestatie zal verbeteren. Zomaar op een krachttoestel stappen en daar een paar herhalingen op maken zal geen enkele nut hebben in het verbeteren van je fiets prestaties. Het is van groots belang dat we de oefeningen vertalen naar de bewegingen die we maken tijdens het fietsen. We zullen dan ook een combinatie moeten maken tussen de vaste krachttoestellen en losse oefeningen.
Denk hierbij aan: Leg press, leg curl/extension, ab/adductor, squats, lunges en core stability oefeningen. De focus tijdens deze oefeningen ligt voornamelijk op het verbeteren van de spierconditie (uithoudingsvermogen van de spier) en niet op de maximale of explosieve kracht van de spier.

Cardio training:

Cardiotraining is een programma dat zowel individueel als in groepsverband gedaan kan worden. Bij cardiotraining wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde trainingsapparatuur, zoals loopband, step/stair, fiets, crosstrainers en roei-ergometers. Tijdens cardiotraining ligt het accent op het verbeteren van de hart- en longfunctie.

Kracht training:

Krachttraining is een trainingsvorm dat zowel individueel als in groepsverband kan worden uitgevoerd met gebruik van krachttraining apparatuur. Krachttraining is een ander woord voor spiertraining. Alleen door spieren te trainen, behouden wij onze spiermassa en kracht. Er zijn verschillende varianten in krachttraining methodes. Training gericht op krachtuithoudingsvermogen, op maximale kracht en op explosieve kracht.

Spinninglessen:

Velen van u heeft vast wel eens van spinning gehoord of er een keer aan meegedaan. Spinning is een pittige training speciaal gericht op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Vanwege de focus op uithoudingsvermogen zorgt het voor een goede bloedsomloop, versterking van het hart en soepele spieren. Spinning wordt over het algemeen als zwaar ervaren, maar uiteindelijk bepaal je zelf het tempo en de weerstand. Wanneer je een keer niet mee kunt met een versnelling, blijf je gewoon op je eigen tempo verder fietsen. Dit geeft de gelegenheid om op je eigen niveau te beginnen en deze met de tijd te laten groeien.

 

Kleding actie 2020!

Beste leden,

We gaan dit seizoen in nieuwe kleding fietsen! In deze mail presenteren wij het ontwerp en vind je informatie over passen en bestellen. Lees het goed en kom tijdig passen en bestellen!

Het ontwerp
In de afgelopen weken hebben we als kledingcommissie in samenwerking met AGU een nieuw ontwerp gemaakt. Het bestuur heeft ons de opdracht meegegeven dat het opvallend moet zijn om de veiligheid te verhogen. Wij hebben gekozen voor fluorgroen en donkerblauw als kleuren en zijn erg tevreden over het resultaat en hopen dat het bij jullie ook goed in de smaak valt.

 

 

 

 

 

 

Aan de leden van de tourclub bieden we de mogelijkheid om de volgende set aan te schaffen:
– Shirt korte mouw (kostprijs: 38 EUR)
– Korte broek (kostprijs: 50 EUR)
– Shirt lange mouw (kostprijs: 45 EUR)
– Windstopper (kostprijs: 50 EUR)
– Armstukken (15 EUR) en beenstukken (18 EUR)

Deze set kunnen we aanbieden voor een zeer aantrekkelijke prijs van circa 130 EUR. Deze set prijs geeft een korting van 40% t.o.v. de kostprijs.  De exacte prijs hangt af van het aantal bestellingen (over hoeveel sets de vaste sponsorbijdrage/vereniging verdeeld moet worden). De huidige prijs van één set  is gebaseerd op +/-  110 bestellingen). Het is ook mogelijk (aanvullend) kleding los te bestellen tegen de kostprijs.

Het aanbod is alleen geldig voor huidige leden van de TC Limmen. Gedurende het seizoen zullen we de mogelijkheid geven om kleding bij te bestellen tegen kostprijs.

Passen en bestellen
Vanaf volgend week vrijdag is het mogelijk om de kleding te passen en te bestellen bij Kroone Liefting. Dit kan vanaf vrijdag 31 januari tot en met zaterdag 15 februari tijdens normale openingstijden. Om de kleding te bestellen vul je een formulier in, waarmee je de gewenste maten en aantallen bevestigt en een machtiging afgeeft voor het incasseren van het verschuldigde bedrag.

Omdat de productietijd circa 10 weken bedraagt is het belangrijk dat iedereen zijn bestelling uiterlijk 15 februari gedaan heeft. In de tweede helft van april wordt de kleding zodoende geleverd. We zullen ons dan weer melden met nadere informatie over het ophalen.

Met vriendelijke groet,

De kledingcommissie (Richard, Mirella, Ron, Nico, Dennis en Stij