TC Limmen ritten afgelast t.g.v. Corona virus

Beste leden,

Als bestuur van Toerclub Limmen volgen wij het onderstaande advies van de overheid op.

Advies aan verenigingen
Het kabinet heeft opgeroepen sociale contacten sterk te verminderen. Wij ondersteunen deze oproep en vragen verenigingen om clubbijeenkomsten zoals ritten, trainingen, vergaderingen en vieringen tot nadere order af te gelasten

Dit houdt in dat tot nader order de reguliere zondagsritten, maandritten en overige activiteiten van onze vereniging komen te vervallen.
De geplande training in samenwerking met Full of Life wordt ook uitgesteld.

Mocht u besluiten om samen met een aantal leden toch in groepsverband te gaan rijden, doet u dit volledig op eigen risico en niet onder de TC Limmen vlag, zodat deze op generlei wijze aansprakelijk kan worden gesteld.

Als vereniging verwachten wij van onze leden dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en de onderstaande richtlijnen in acht nemen:

 •     Fiets alleen
 •     Leeg je neus niet op straat     
 •     Vermijd zware trainingen
 •     Doe geen gekke dingen op de fiets
 •     Zorg goed voor jezelf
 •     Gebruik je verstand

Voor meer info bezoek de website van de knwu:

https://www.knwu.nl/magazine/kan-ik-gezien-het-coronavirus-nog-buiten-fietsen

https://www.knwu.nl/nieuws/gevolgen-coronavirus-voor-de-wielersport

Namens bestuur van Tourclub Limmen.

 

Aanbod van onze nieuwe sponsor Full of Life

Full of Life trainingsprogramma

In principe zijn er 2 mogeljkheden:

Mogelijkheid 1: voor huidige/nieuwe leden van Full of Life
Voor deze leden bieden wij  persoonlijke begeleiding op maat aan. Wij zullen maandelijks met de leden van TC Limmen een ‘’Small Group Training’’ afwerken. Tijdens deze training bespreken we het (sport specifieke) schema waar de leden zichzelf 4 weken lang aan houden. We bespreken uitvoerig de nieuwe oefeningen door en zullen dieper op de materie ingaan. Als er tussentijds vragen zijn kunnen de leden altijd bij hun Personal Coach terecht.

 • Aanschaf lidmaatschap Full of Life vereist.
 • Begeleiding verdeeld over 3 (fiets) seizoenen verdeeld over 3 jaar:
  Maart – April – Mei – Juni   
 • Maandelijks Small Group Training (in vestiging Castricum).
 • Sport specifieke begeleiding.
 • Didactische opbouw in trainingsschema.

Mogelijkheid 2: voor TCL leden welke willen trainen bij een andere sportschool

Voor deze leden blijft het aanbod beperkt tot de maandelijkse ‘small group training’. Tijdens deze training bespreken we het (sport specifieke) schema waar de leden zichzelf 4 weken lang aan houden.  Verder is er geen begeleiding/persoonlijk contact met de trainer.

Gaarne aanmelden voor 21-02-2020 via de volgende link:  aanmelden

Waarom krachttraining zo belangrijk is voor duursporters:
Uit vele onderzoeken is gebleken dat ‘’sport specifieke krachttraining’’ de duurprestatie zal verbeteren. Zomaar op een krachttoestel stappen en daar een paar herhalingen op maken zal geen enkele nut hebben in het verbeteren van je fiets prestaties. Het is van groots belang dat we de oefeningen vertalen naar de bewegingen die we maken tijdens het fietsen. We zullen dan ook een combinatie moeten maken tussen de vaste krachttoestellen en losse oefeningen.
Denk hierbij aan: Leg press, leg curl/extension, ab/adductor, squats, lunges en core stability oefeningen. De focus tijdens deze oefeningen ligt voornamelijk op het verbeteren van de spierconditie (uithoudingsvermogen van de spier) en niet op de maximale of explosieve kracht van de spier.

Cardio training:

Cardiotraining is een programma dat zowel individueel als in groepsverband gedaan kan worden. Bij cardiotraining wordt gebruik gemaakt van speciaal ontwikkelde trainingsapparatuur, zoals loopband, step/stair, fiets, crosstrainers en roei-ergometers. Tijdens cardiotraining ligt het accent op het verbeteren van de hart- en longfunctie.

Kracht training:

Krachttraining is een trainingsvorm dat zowel individueel als in groepsverband kan worden uitgevoerd met gebruik van krachttraining apparatuur. Krachttraining is een ander woord voor spiertraining. Alleen door spieren te trainen, behouden wij onze spiermassa en kracht. Er zijn verschillende varianten in krachttraining methodes. Training gericht op krachtuithoudingsvermogen, op maximale kracht en op explosieve kracht.

Spinninglessen:

Velen van u heeft vast wel eens van spinning gehoord of er een keer aan meegedaan. Spinning is een pittige training speciaal gericht op het verbeteren van het uithoudingsvermogen. Vanwege de focus op uithoudingsvermogen zorgt het voor een goede bloedsomloop, versterking van het hart en soepele spieren. Spinning wordt over het algemeen als zwaar ervaren, maar uiteindelijk bepaal je zelf het tempo en de weerstand. Wanneer je een keer niet mee kunt met een versnelling, blijf je gewoon op je eigen tempo verder fietsen. Dit geeft de gelegenheid om op je eigen niveau te beginnen en deze met de tijd te laten groeien.

 

Egmond Pier Egmond 2020

De vakken zijn gevuld, het duurt nog even
Geroezemoes, hoe is het strand
De windkracht is bekend, zes of zeven
We gaan het weldra merken want

Zodra we op het zand zijn aanbeland
Moeten we echt alles geven
Zwoegen, de benen staan in brand
Maar straks wenden we de steven

De pier als wenkend perspectief
Een mini cyclocross in Wijk aan Zee
Naar Castricum, de wind nu mee…

Snel wordt het leed weer relatief
De vuurtoren biedt een vrij entree
En onvoorspelbaarheid het blijvende motief!

Henk Steen,  Castricum,  11 januari 2020

Nieuwjaarswensen van Suzan en Henk

Dat wetenschap ook maar een mening is
Hebben we nooit geweten
Al die jaren hadden we het mis
Doch dankzij moderne apologeten

Is er nieuw licht op de geschiedenis
Van het meten en het weten
Feiten vormen slechts een hindernis
Stikstof, klimaatverandering zijn holle kreten

Waarheid hoef je niet zo nauw te nemen
In een wereld van schreeuwen en framen
Is gebrek aan inhoud geen bezwaar…

Voor 2020 willen we één motto claimen
Heb meer opwarmende liefde voor elkaar
In een vrolijk, sportief en spetterend nieuwjaar!

Wij wensen jullie alle goeds in 2020!

 

Suzan en Henk

TacXperience Tour komt naar Kroone Liefting!

De TacXperience Tour komt naar Kroone Liefting! Meld je aan om op 3 december (vanaf 18:30) aanwezig te zijn in onze winkel om de nieuwste Tacx trainers te testen en volledig geinformeerd te worden door vertegenwoordigers van Tacx. De indoortrainers zijn gekoppeld aan de laatste versie van de Tacx software. Dit maakt het mogelijk om de trainingsintensiteit van loodzware ritten door bijvoorbeeld de Alpen of Pyreneeën levensecht na te bootsen. Vergeet niet je fietskleding mee te nemen!

Aangevuld met de Bikefitter, vertegenwoordigers van Garmin en Cliffbar staan we klaar om alle vragen omtrent de juiste zitpositie, een Garmin en de ideale voeding -tijdens een proeverij van Cliffbar- te beantwoorden. Kom gezellig langs en maak kans op een Neo 2T en andere fantastische Tacx items! Aanmelden kan op http://www.krooneliefting.nl. Let op! Beperkte plaatsen